fbpx

Pakej Ke Balkan 2019

Pakej ke Balkan 2019 Jawahir Travel

Pakej ke Balkan 2019

5 Negara

Macedonia – Albania – Crotia – Montenegro – Bosnia

Tempoh: 10 Hari 7 Malam

Harga dari: RM 6,990.00 / pax

Pakej Termasuk:

  • Tiket penerbangan
  • Penginapan Hotel
  • Pengangkutan sepanjang trip
  • Makan & Minum
  • Tour Guide
  • Insurans

Senarai Tarikh Terkini:

24 April – 3 Mei 2019

19 – 28 Okt 2019

24 Nov – 3 Dec 2019

 

Itinerary Pakej ke Balkan

Day 1 : Arrive Skopje (L,D)

Ketibaan di Lapangan Terbang Alexander the Great, bertemu dan disambut oleh pengurus pelancongan kami. Teruskan ke Skopje. Mulakan lawatan – termasuk Stone Bridge, Old Bazaar, Old Rail Station, Masjid Mustafa-Pasha, Daut Pasin Hamam, dari abad XV dan monumen Ibu Teresa. Makan tengah hari di restoran tempatan. Kembali ke hotel untuk daftar masuk. Makan malam di hotel atau restoran. Bermalam dan menginap di hotel Skopje.

Day 2 : Skopje – Ohrid ( B/L/D)

Sarapan pagi di hotel dan daftar keluar hotel. Teruskan ke Ohrid (+/- 180km: +/- 3jam). Makan tengah hari di restoran tempatan di laluan ke Ohrid. Tiba di Ohrid City, bergerak untuk lawatan bandar – melawat Masjid Hadzi Turgut, Zeynel Abedin Pasha Tekke, Pasar Lama, Tasik Ohrid dll. Masa lapang untuk berehat dan membeli-belah. Makan malam di hotel. Bermalam dan menginap di hotel Ohrid.

Day 3 : Ohrid – Tirana – Budva (B/L/D)

Sarapan pagi di hotel. Teruskan ke Tirana (140km: +/- 3jam). Tiba di Tirana, daftar masuk hotel. Teruskan lawatan ke Tirana – melawat Masjid Ethem Bey, Menara Jam, Muzium Nasional dan meluangkan sedikit masa untuk membeli-belah.

Makan tengah hari di restoran tempatan. Bergerak ke Montenegro dan bandar Budva (230km: +/- 3Jam). Tiba di Budva, daftar masuk hotel. Bersantai di waktu lapang. Makan malam di hotel. Bermalam dan menginap di hotel Budva.

Day 4 : Budva – Kotor – Dubrovnik – Neum (B/L/D)

Sarapan pagi di hotel dan daftar keluar hotel. Teruskan ke bandar lawatan melalui bandar lama Budva yang berada di dalam dinding batu. Lawati Pintu lama, Dataran penyair, Dataran gereja-gereja, Pantai dll. Masa lapang untuk
membeli-belah. Teruskan ke arah Kotor. Lawati Kotor, Pekan abad pertengahan di pantai adriatik yang juga dikelilingi oleh dinding batu. Kotor juga merupakan salah satu yang terbesar di Adriatic yang membawa masuk banyak kapal pelayaran.

Makan tengah hari di Old Town Kotor (Makanan Laut), teruskan ke Lepetane untuk menggunakan Ferry ke seberang. Teruskan ke Dubrovnik (115km / 2 jam). Berlepas dari hotel ke arah “Old Town” di mana kita akan bertemu panduan tempatan kami dan melihat monumen-monumen yang paling penting di bandar ini yang dikenali sebagai “The Pearl of Adriatic”. Kami akan melawat Istana Rektor, Menara Jam, Lajur Orlando, Dubrovnik Mesjid dan Monumen Romawi dengan farmasi paling purba di dunia. Masa lapang. Selepas Dubrovnik kami terus ke Neum (50 km: + -1 jam).

Daftar masuk dan makan malam di hotel. Bermalam dan menginap di hotel Neum.

Day 5 : Neum – Mostar – Sarajevo (B/L/D)

Sarapan pagi di hotel dan daftar keluar hotel. Kami memandu ke arah Mostar. (110 km: +/- 2 ½jam). Perhentian pertama di Bosnia akan menjadi Pocitelj Medieval Town. Apabila mendatangi Mostar City Tour – kunjungi masjid koski Mehmed pasha dan berjalan melalui bandar lama dan jambatan lama, yang disenaraikan sebagai tapak warisan UNESCO. Masa lapang untuk membeli-belah. Makan tengah hari di restoran tempatan. Teruskan memandu ke Sarajevo. (120 km: +/- 2jam).

Panoramic tour Sarajevo dalam perjalanan ke Old Town. Apabila tiba,lawatan ke bandar lama Bascarsija, jambatan Latin, tempat di mana Austro Hungarian Archduke dibunuh, apa yang mencetuskan Perang Dunia Pertama; Brusa bezistan – tempat pasaran yang dilindungi;

Masjid Gazi Husref Bey yang dibina pada 1530 tahun semasa zaman Uthmaniyyah – dan Gazi Husref Bey Madrass; Moricahan dibina pada tahun 1551; Vijecnica – dewan bandar untuk era Austro-Hungary dan sebagainya. Hari rehat di waktu lapang dan membeli-belah. Makan malam di hotel. Bermalam dan menginap di hotel Sarajevo.

Day 6 : Sarajevo – Travnik – Jajce – Bihac (B/L/D)

Sarapan pagi di hotel dan daftar keluar hotel. Teruskan ke arah Travnik. (92 km: +/- 1.5jam). Sebelum tiba di Travnik, kami berhenti di Etno Village Čardaci untuk melihat seni bina asli Bosnia dan landskap yang indah di tasik, kolam renang dan air terjun.

Pekan Travnik-dengan masjid dan kubunya yang terletak di latar langit menunjukkan gaya asal Bosnia yang memberikan bandar ini terlihat keindahannya. Lihat mata air Plava Voda dan masjid yang berwarna-warni. Makan tengah hari di restoran tempatan. Dalam perjalanan ke Jajce kita akan melawat Masjid Malaysia di kampung Turbe.

Apabila tiba di Jajce melawat air terjun yang indah di tengah-tengah bandar. Selepas air terjun kita terus melihat tasik Pliva dan kilang air kayu. Selepas lawatan kami ke Bihać. Makan malam di hotel. Bermalam dan menginap di hotel Bihac.

Day 7 : Bihac – Plitvice – Zagreb (B/L/D)

Sarapan pagi di hotel dan daftar keluar hotel. Pelancongan kota panorama Bihać akan membongkar rahsia landskap semulajadi yang tidak tersentuh yang diklasifikasikan dalam bahagian semula jadi yang paling diawetkan di Eropah.

Teruskan ke tasik Plitvice, sebuah kawasan perlindungan alam yang mempunyai 16 tasik semulajadi yang mempunyai asal-usul dari gerakan tektonik di medan Karts. Bukan sahaja tasik yang menarik tetapi juga sungai, sungai dan air terjun yang indah dan flora dan fauna endemik.

Kami menawarkan laluan yang berbeza melalui kawasan itu bergantung kepada umur kumpulan. Makan tengah hari di restoran tempatan. Teruskan ke Zagreb (140 km: + – 2 jam). Daftar masuk hotel. Makan malam dan bermalam di hotel Zagreb.

Day 8 : Zagreb – Departure Back (B,L)

Sarapan pagi di hotel dan daftar keluar hotel. Pada waktu pagi lawatan bandar Zagreb.

Lawatan: Bandar atas dan bawah Kaptol dan Gradec, Istana Ketua Biskop Katedral yang megah, Dataran Ban Jelacic. Masa lapang meneroka jalan-jalan berliku di bandar lama.

Membeli-belah minit terakhir di salah satu pusat membeli-belah. Makan tengah hari di restoran Islam. Berangkat ke lapangan terbang.

Lawatan Tamat

Anda mempunyai sebarang pertanyaan?

Pakej Terkini Jawahir Travel & Tours

Singapore

Sentosa, USS

Indonesia

Aceh, Padang, Bukittingi, Siak

Korea

Jeju Island

Jepun

Tokyo, Fuji & Disneyland

Jawahir Travel Vietnam

Vietnam

Nha Trang

Jawahir Travel

China

Xian, Beijing, HCM

Jordan Jawahir Travel

Thailand

Hatyai, Songkla

Australia

Perth, Melbourne

Maldives

Pulai Gulhi, Dolphin Cruise

Turki

Istanbul, Bursa, Izmir, Ankara

Jawahir Travel

Dubai

Palm Island, Jumeirah Beach, Burj Arab

Uzbekistan Jawahir Travel

Uzbekistan

Makam Imam Bukhari

Mesir

Nile Cruise + Ethiopia

Jordan Jawahir Travel

Baitul Maqdis

Amman, Jerusalem, 

Spain Jawahir Travel

Spain, Morocco, Portugal

Macedonia Jawahir Travel

Balkan

Macedonia, Albania, Crotia, Montenegro, Bosnia

Jawahir Travel Hungary

Eastern Europe

Budapest, Vienna

Jawahir Travel & Tours Sdn Bhd

Agensi Pelancongan yang berdaftar dengan Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia.

(SSM 1250315-P) (KPK/LN 9172)

 

Hubungi Kami:

Alamat (HQ)

Jawahir Travel & Tours Sdn. Bhd.

LOT 2007-A Kampung Kubang Kawah,
16300 Bachok, Kelantan, Malaysia.

Phone

Sales Contact

+6 013-624 7545

Ikuti Kami:

Facebook

Jawahir Travel & Tours HQ

Youtube

Jawahir Travel & Tours HQ